Через політичну кризу Гондурас не отримає допомоги від ЄС

    Через політичну кризу Гондурас не отримає матеріальної допомоги від ЄС. У понеділок Євросоюз заморозив транш на суму 65 з половиною мільйонів євро. Європейські чиновники до останнього чекали, що політичний конфлікт вдасться залагодити шляхом діалогу супротивників. Але фінальний раунд зазнав провалу.

    Новопризначений президент Роберто Мічелетті відмовився йти на компроміс і виконати пропозицію посередників. А саме дозволити депортованому главі держави добути свій термін до кінця. А у жовтні цього року провести нові президентські вибори. Після цього - створити уряд національної єдності, куди увійдуть представники обох політичних сил. Медіатором на переговорах виступав президент сусідньої Коста-Рики. Він пообіцяв докласти усіх зусиль, щоб довести процес примирення до кінця. Інакше під загрозою опиниться стабільність не лише у Гондурасі, але й в усій Центральній Америці. Військовий переворот у Гондурасі стався 28-го червня. Армія депортувала чинного президента, якого звинуватила зокрема в намірах змінити конституцію на власну користь.

    Мануель Зелая, скинутий президент Гондурасу: "Я не покину народ Гондурасу у цій боротьбі. У наступні вихідні ми спробуємо зробити усе для мого повернення. Це вкладається у рамки закону, Конституції і усіх міжнародних зобов`язань. Це визнали  посередники,  ООН та інші організації".

    Попередній матеріал
    Гарантії безпеки Україні - основний предмет переговорів Байдена в Києві
    Наступний матеріал
    Невідомі масово потруїли собак на Теремках
    Теги:
    Loading...