Говорит Москва

Генсек проросійської партії Естонії подав у відставку після звинувачень ще й у педофілії

    Днями естонські ЗМІ запідозрили лідера проросійської партії в педофілії, а завтра його повторно судитимуть за незаконне стеження і підробку документа.

    Генеральний секретар промосковської Центристської партії, член естонського парламенту (Рійґікоґу) Прійт Тообал заявив, що йде у відставку. Як передає радіостанція "Говорит Москва" з посиланням на свого кореспондента в Естонії, 18 листопада видання Postimees опублікувало статтю, де навело фрагменти переписки між парламентарієм і 16-річним гімназистом. У цьому листуванні, за даними видання, Тообал пропонував підлітку випити горілки і сходити в сауну.

    За даними "Говорит Москва", прокремлівський парламентарій заперечив усі звинувачення, але подав у відставку. За словами Тообала, він йде з посади не через скандал, а тому, що "не хоче кидати тінь на партію".

    Що він мав на увазі – радіостанція не пояснює, адже пропутінська Центристська партія, яка на попередніх виборах спромоглася зайняти друге місце на парламентських виборах, наразі перебуває в суцільній тіні скандалів. Зокрема завтра, в п'ятницю, Держсуд Естонії винесе рішення щодо звинувачень Тообала у незаконному стеженні, порушенні таємниці листування та підробці документа. Раніше суд першої інстанції уже визнав проросійського політика і його однопартійця винним у всіх звинуваченнях. Сама ж Центристська партія раніше уклала договір про співпрацю з путінською "Єдиной Россией" та має вкрай суперечливу репутацію. Попереднього генсека партії, мера Таллінна Едгара Савісаара, поліція безпеки Естонії затримала за підозрою в систематичному хабарництві

    Попередній матеріал
    Українці, які живуть в Італії, зможуть поміняти своє посвідчення водія на італійське
    Наступний матеріал
    Українська розвідка оприлюднила карту застосування стратегічних бомбардувальників РФ в Сирії
    Теги:
    Loading...