Майже дві тисячі кілометрів подолала Марія Скородубова, щоби потрапити на закарпатський фестиваль вина. Дівчина вперше дегустує таку кількість сонячних напоїв і шукає вино собі до смаку.
Марія Скородубова, туристка з Костроми (Росія): "Я хочу выбрать вино сухое, белые вина меня интересуют потому что в них нет сахара, ну наверное из-за этого. Очень -очень тонкий вкус у него и я даже не знаю, ну такого выбора я конечно не сталкивалась с таким никогда".
Консультує російську туристку винороб Василь Анталовський. Цього року колекція нагород майстра поповнилася ще на дві золоті, одну срібну та 5 бронзових медалей. Сам нагороджений секретів виробництва елітного вина не розкриває.
Василь Анталовський, винороб: "Робити треба вино на совість, добросовісно, щоб була хороша посуда, щоб вино робили з душею і можна сказати з коханням".
Володимир Шаленик, винороб: "Розказую яких сортів, як правильно робиться, як купажирується, які роки видержки, з якого року роблено, як правильно саджається звідають".
Одесити, полтавчани, кияни - усі гості свята мали змогу вибрати собі напІй до смаку.
Оксана Шустєва, туристка, м. Пирятин, Полтавська область: "До 14-го бокала лучше не доживать, сухое вино и вообще все вина это напиток который действительно делает всех счастливыми".
Олег Пігуляк, турист з Івано-Франківська: "Дуже хороші враження від по-перше чудового смаку вина і по-друге від обстановки яку ці прості люди зробили у такому невеличкому закарпатському містечку і ми дуже задоволені що приїхали сюди".
Усього організатори заходу рАзом із дегустаторами роздали 15 золотих, 26 срібних та 44 бронзові нагороди. Участь у фестивалі взяли майже 40 кращих виноробів Закарпаття.
Світлана Максимова, Микола Скунць, Закарпаття, "5 канал".