АТО, Луганщина
АТО, Луганщина 5 канал

"Щоб не лізли": як бійці АТО Катеринівку від ворога захищають

На Луганщині ворожі диверсійні групи практично щовечора тепер намагаються дістатися території мирної України через демілітаризовану зону навколо Катеринівки. Не вщухає і ворожий вогонь з важких мінометів та озброєння БМП

Синьо-жовтий прапор на українських позиціях дратує бойовиків більше, ніж укріплення. Вже безліч разів терористи намагалися знищити державний стяг України, але все марно. За дві сотні метрів звідси – так звана "сіра зона" – село Катеринівка. Одразу за нею – ворог.

Звідти декілька днів тому бойовики намагалися поцілити по опорному пункту із забороненої Мінським угодами зброї. Армійці вогнем у відповідь відбили спроби терористів до загострення.

"Поки вони не починають, ми теж їх не чіпаємо. Іноді доводиться і нам стріляти. Останнім часом вони провокують, а ми відповідаємо – щоб не лізли", – розповідає військовий Іван.

Основний вогонь бойовики спрямовують на позиції, розташовані з іншого краю села Катеринівка. Цю ділянку фронту активно вивчають також диверсійно-розвідувальні групи. До опорного пункту українських захисників ворожі диверсанти підкрадаються через село й лісосмугу, які, за Мінськими угодами, є демілітаризованою зоною.

Більше подробиць – в сюжеті:

 

Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, Луганська область, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею за темою: 

Наслідки дев'ятигодинного ворожого обстрілу Мар'їнки – фотогалерея

/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
"Неспокій" чи підтримка Вільнюса: про що говорили Порошенко та Грибаускайте
Наступний матеріал
Тиждень викликів для України: "Час. Підсумки дня"
Loading...