Розсадне, селище в ООС
Розсадне, селище в ООС Міноборони

Повернули Україні: бійці ССО провели зачистку селища на Світлодарці – відео

Під самим носом окупантів наші захисники підняли український прапор

Українські захисники повернули під контроль України селище на Світлодарській дузі. Операцію проводили армійці 72-ї бригади, повідомляє прес-служба Міноборони.

"На виконання рішення Командувача обєднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Сили спеціальних операцій, під прикриттям підрозділів 72-ї бригади та у взаємодії з саперами провели перевірку та зачистку населеного пункту Розсадки, що на Світлодарській дузі", – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом окупантів підняли український прапор. Готувалися до цієї операції армійці понад місяць. "Саме місяць тому наша розвідка виявила окупантів в селищі", – поточнили в МОУ.

Як з’ясувалося, ще в період кривавих боїв за Дебальцеве поруч із Розсадками проходив один з маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти та боєприпаси. Раніше українські військові вже проводили зачистку селища, однак обладнати там повноцінні позиції не вдавалося через близькість позицій ворога та складність забезпечення.

"Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоч і знаходилися у "сірій зоні". Останнім часом знахабнілі бойовики проробили в селище "дорогу життя" та вели з села обстріли, а за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР)", – розповідають в Міноборони.

Аби припинити такі цинічні дії окупантів та вигнати звідти бойовиків, українські Сили спецоперацій провели зачистку.

"Вони, підготовлені й досвідчені, вкотре довели, що еліта українського війська, за будь-яких обставин, дасть відсіч як російським окупантам, та їхнім найманцям", – резюмуюється у повідомленні.

Дивіться також фотогалерею за темою: 

"Українська гордість і міць": як розвідники ЗСУ силу в АТО випробовують – ФОТО

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Push-up challenge у Маріуполі: як вправність показували 200 поліцейських – фото, відео
Наступний матеріал
Брифінг речника Міноборони України – відео
Loading...