Готували велетенську паску три доби. Збирали за принципом конструктора з 1250 прямокутних сегментів. Їх випікали в спеціальних формах, замовлених на місцевому машинобудівному заводі. Загалом на гігантську випічку пішло понад півтори тонни борошна, 7 із половиною тисяч яєць, 300 кілограмів родзинок, 35 кілограмів дріжджів та 3 кілограми ваніліну. Кошти на рекордну паску перерахували понад 50 підприємств міста. Велетенська випічка простоїть на головній площі Харцизька - до суботи, після чого її освятять та передадуть частинами в лікарні, дитячі будинки та храми.
Дмитро Федоров, представник Книги рекордів Украіни: "В прошлом голу в новой Ялте был зафиксирован рекорд. По вес у 2100 кг. Наша паска победила этот рекорд порядка на 800 кг".
Людмила Стратієнко, керівниця випічки паски: "Мы собирали паску в течении 12 часов, покрыли ее шоколадной глазурью. И верх паски покрыт обычной белковой глазурью с посыпкой пасхальной".
Повар: "Паска у нас прекрасная. Очень радостно, что это в нашем городе небольшом. Что это будет рекорд Украины. Приятно, что это делали наши кулинары, а не заграница".
Повариха: "Очень красивая паска, большая. Это так нужно было постараться, чтобы такую большую спекти".