5 канал

"Майдан: більше ніж життя і смерть": у Києві відкрилася виставка британського фотографа

Дату відкриття фотограф Джо О'Браєн вибрав не випадково, адже у 2014 році до України приїхав, саме коли дізнався про смерть перших активістів

Відвідали виставку і побратими Сергія Нігояна. Це бійці третьої сотні Майдану. Загалом у експозиції представили 40 світлин, на яких чимало відвідувачів змогли упізнати самих себе. Працюватиме виставка у Музеї історії України до 22 лютого. Після цього фотографії можуть вирушити до регіональних музеїв, - автор робіт надасть експозицію тим, хто виявить цікавість. Після повернення світлини можуть стати частиною фонду новоствореного Музею Майдану. 

"Я намагався показати різницю в мотивації людей, які виходили на Майдан, контрасти. Світлини дуже різні, на одній ви бачите буденне життя людей на Майдані, інша показує братерство та взаємопідтримку. Це могли бути як знайомі, мешканці одного міста, так і люди з різних регіонів країни, які до того не знали одне одного. Люди об'єднувалися, незважаючи на різницю у віці та інші фактори", - розповів фотограф. 

"Ми ще не відкрили виставку, а вже маємо кілька замовлених екскурсій на цю виставку від шкіл. На мою думку, це ті вчителі, які розуміють, що вони виховують українську націю, нове українське покоління, яке буде будувати оту українську державу, про яку ми мріємо", - зазначила генеральний директор Музею історії України Тетяна Сосновська.

"У нас немає цих фотографій, але вони у нас є в голові. А тепер ми бачимо, що дійсно людина своїми фотографіями передає ті емоції, які ми тоді пережили", - зазначив сотник 3-ї сотні самооборони Майдану Олександр Ярощук.

 

Попередній матеріал
У Івано-Франківську програміст створив мобільний додаток для людей з особливими потребами
Наступний матеріал
Знести за 10 секунд: у Китаї підірвали 19 багатоповерхівок – відео
Loading...