5 канал

Кутовий: Міністерство агрополітики буде очищене, попереду дуже багато кадрових рішень

У міністерстві розробили стратегію з трьома основними задачами

У Мінагрополітики збираються підняти ефективність державних підприємств, зокрема, за рахунок їх приватизації. Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Погляд" заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий. 

"У нас попереду дуже багато кадрових рішень. Міністерство буде очищене. Міністерство буде Міністерством аграрної політики, а не міністерством управління державних підприємств і всіма токсичними речами, з цим пов’язаними. І це стрімкий, динамічний процес. Це одна із моїх пріоритетних задач, яка в тому числі позначена в стратегії, яку ми окреслили – "3+5". І там, до речі, в трьох основних задачах, окрім земельної реформи, окрім зміни державної підтримки, третім компонентом є підняття ефективності державних підприємств, в тому числі суттєвим блоком – їх приватизація. Поки ми цього не зробимо, я думаю, у нас будуть різні інсинуації навколо Міністерства", - наголосив Кутовий. 

За словами ведучої Тетяни Даниленко, відомо, що в уряду критично бракує голосів в парламенті і Кабміну нема там на кого спиратися. І є групи, які формально не входять в коаліцію. На запитання, чи планується призначення людей з цих груп в "Аграрний фонд" Кутовий відповів: "Всі люди будуть призначатися за конкурсом, як того вимагає закон, за який і я голосував, коли був у Верховній Раді. Громадськість, експерти будуть долучені до прийняття цих рішень… Це їхня відповідальність, в тому числі перед суспільством. І це не завтра колись, це вже сьогодні. І міністерство до того не буде мати ніякого стосунку".

Він також наголосив, що за новим законом всі кадрові призначення в міністерстві здійснює не міністр, а державний секретар, який працює в Міністерстві. Тому, за його словами, нині вибудувана система, поки що законодавчо, яка відділяє політику від організаційного управління міністерства. І ця система "вже зараз в дорозі". 

"Розробляються правила – протягом 2 місяців, відповідно до яких будуть проведені конкурси. Потім будуть конкурси, які займуть від 1 до трьох місяців залежно від складності процесу. Для нас цей процес – 4-5 місяців", – роз'яснив Кутовий.

Як повідомляв 5.ua, Кутовий в інтерв'ю також розповів, чи продовжать ще раз мораторій на продаж землі

 

Попередній матеріал
У США майже у 300 вагітних жінок виявили вірус Зіка
Наступний матеріал
Президент Польщі підписав закон про декомунізацію
Теги:
Loading...
Міністр агрополітики пояснив, чому було відсторонено керівника "Аграрного фонду" Липового

Міністр агрополітики пояснив, чому було відсторонено керівника "Аграрного фонду" Липового

Наступника "діамантового прокурора" Корнійця піймали на розкраданні 30 тонн цукру

Наступника "діамантового прокурора" Корнійця піймали на розкраданні 30 тонн цукру

Україна майже на 60% скоротила імпорт аграрних товарів з Росії

Україна майже на 60% скоротила імпорт аграрних товарів з Росії