5.ua

Харківські волонтери роблять пічки-буржуйки для українських бійців

    Саморобні буржуйки для українських воїнів – харківські волонтери взялися до роботи, щоб зігріти бійців узимку. Залізні пічки зробили власноруч, на замовлення бійців 92-ї механізованої бригади. Перші 9 обігрівачів уже вирушили на Луганщину.


    Зварювальну майстерню з виготовлення буржуйок для фронту харківські волонтери облаштували на подвір'ї однієї з автомийок. Сергій Нестеренко донедавна зварювального апарату в очі не бачив. Майструвати пічки з металу хлопець навчився самотужки, за інструкцією з інтернету. Лише за перший тиждень роботи Сергій із товаришем зробили їх 9.

    Волонтер розповів: "Купил поехал железо на металлобазе, порезали, собрали в кучу, сварили . Способ работы простой: это обычное поддувало, тут крышечка открывается для дров, сюда ложатся дрова, горят и за счет огня нагревается металлический каркас".

    Біля такої буржуйки можуть зігрітися тридцятеро людей, кажуть хлопці. Одна пічка їм коштувала півтори тисячі гривень. Гроші на метал назбирали завдяки пожертвам. З роботою поспішали, адже бійці харківської 92-ї бригади вже мерзнуть ночами на Луганщині.

    Перед самим відправленням волонтери додають останні штрихи – розмальовують буржуйки у кольори національного стягу, та пишуть теплі побажання на поки що холодних буржуйках. До посилки на схід додають і дитячі малюнки від маленьких харків'ян.

    "Тела обогреем буржуйками, а серце хочется обогреть таким вот теплым приветом, что мы их ждем, они для нас герои, ждем живыми, целыми, скорей бы", – каже волонтер Наталія Сергієнко.

    Зігріти взимку бійців інших батальйонів та бригад харківські волонтери готові задарма. Єдине, що потрібно – гроші на метал та замовлення від самих воїнів.

    Світлана Сірик, Вячеслав Кузьменко, Харків, "5 канал".

    Попередній матеріал
    Терористи обстріляли Золоте на Луганщині, одна людина загинула
    Наступний матеріал
    Суд вирішив заарештувати екс-офіцера "Беркуту" Садовника лише після його втечі
    Теги:
    Loading...