5.ua

Дніпропетровські волонтерки варять борщ для бійців АТО

    Волонтери Дніпропетровська готують борщ для бійців у зоні АТО.


    Страву не варять безпосередньо на місці, а передають військовослужбовцям вже готові запаковані набори інгредієнтів, щоби бійцям було зручно і легко їх приготувати.

    Обов'язки у волонтерів нехитрі: чистять овочі, сушать їх, зважують та запаковують інгредієнти. Кожен із таких наборів розрахований на 10 літрів борщу. Військовикам залишається лише розбавити все це водою, додати картоплю та тушонку. Єдине, що заважає збільшити обсяги виробництва – кажуть жінки – це брак грошей.

    "Сначала это все покупалось девочками за свой счет, сейчас пробуем собирать денег, выходим на фермерские хозяйства, чтобы делали поставки, потому что тяжело самим все", – каже волонтерка Євгенія Реймер.

    Пакунки з борщовими наборами передають волонтерам, які возять продукти та речі бійцям до зони АТО. Військовики за допомогу вдячні.

    Волонтерка розповідає: "Звонит, и слышим в трубке нестройный хор бойцов, что очень вкусно, хотим еще, и жалко, что нельзя сметану засушить".

    А поки жінки хочуть розширити меню – розробляють рецепти гречаного супу з баклажанами та горіхової пастили. Запевняють – готуватимуть сухпайки, доки не закінчаться бойові дії у зоні АТО.

    Попередній матеріал
    Внаслідок вибуху на нелегальному заводі в Індії загинуло 17 людей
    Наступний матеріал
    Сікорський уточнює - Польща не вела перемовин про анексію території України