Через спеку активізувалалася картопляна паличка, яка швидко псує хліб

    Битва за хліб - на Луганщині. Проте не на полях, а на полицях. Ворог продукту - картопляна паличка, це бактерія, яка робить хліб отруйним. Через спеку вона активізувалалася настільки, що псує продукт за лічені години.

    Луганчан попереджають про картопляну паличку — небезпечну бактерію, що розмножується у хлібопродуктах і надзвичайно активізується під час спеки. Цей мікроорганізм у процесі життєдіяльності виробляє токсини і здатний відчутно зашкодити здоров`ю людини. 

    Медикам вторять і самі виробники. Кажуть — бактерія живе в кожному буханці.

    Максим Сисоєнко, 5 канал: "На вигляд хворий хліб не розпізнати. Це можна зробити лише так: (ріже) розрізати паляницю і добряче принюхатися. Вражений хліб має відчутний фруктовий запах і липкий мякуш". 

    Щоби бактерія не розмножувалася, люди  зберігають його в холодильнику або відмовляються на користь чорного — той довше опирається згубній дії палички. 

    За нинішніх погодних умов кожна година придатності хліба до вжитку - на вагу золота.

    Пекарі у відповідь на атаку бактерії збільшили кислотність хліба, а в разі необхідності - почнуть застосовувати і спеціальні добавки, які стримуватимуть розмноження картопляної палички. Крім цього, ласунам тимчасово доведеться забути про смак "щойно з печі" - адже виробникам суворо заборонили завозити в торгівлю хліб гарячим. На підприємстві його тепер піддають процедурі швидкого охолодження - це виграє буханцеві ще трохи часу.

    Максим Сисоєнко, Віктор Прокопенко, Луганськ, 5 канал

     

    Попередній матеріал
    У Польщі розігнали активістів, що боронили хрест, який символізує пам`ять про Л. Качинського
    Наступний матеріал
    Попереджувальний ефірний страйк трьох українських телеканалів
    Теги: