фото РБК-Україна

Екс-керівника міліції Одещини посадили під домашній арешт

    Таке рішення прийняв Печерський райсуд столиці.

    Генпрокуратура звернулась до Печерського районного суду міста Києва з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області, передає прес-служба відомства. Посадовця підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків при забезпеченні охорони громадського порядку 2 травня 2014 року в Одесі, що призвело до трагічних наслідків.

    За результатом розгляду вказаного клопотання 13 травня 2015 року слідчим суддею Печерського райсуду Києва клопотання слідчого ГПУ задоволено, підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, що є найсуворішою мірою запобіжного заходу, яка може бути застосована до особи за службову недбалість.

    У ГПУ нагадали, що керівництво ГУ МВС України в Одеській області не забезпечило 2 травня 2014 року належну охорону громадського порядку в м. Одеса, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші "За єдність", з організованою групою осіб, що намагалися завадити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецької в м. Одеса.

    Як результат, в районі Грецької площі отримало вогнепальні поранення 18 осіб, з них 6 загинуло. Згодом під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, з яких 10 отримали тілесні ушкодження внаслідок падіння, намагаючись врятуватись від пожежі, і 32 – загинули внаслідок отруєння чадним газом і продуктами горіння. Всього під час масових заворушень понад 250 осіб отримали тілесні ушкодження.

    Попередній матеріал
    Цукерберг відповість на запит українців відкрити офіс Facebook у Києві
    Наступний матеріал
    Російська риторика навколо конфлікту в Україні не змінюється - експерт
    Теги:
    Loading...
    В Одесі невідомі жорстоко побили битами ректора медуніверситету

    В Одесі невідомі жорстоко побили битами ректора медуніверситету

    Цієї ночі на Одеській залізниці прогримів потужний вибух

    Цієї ночі на Одеській залізниці прогримів потужний вибух

    В Одесі замінували газопровід

    В Одесі замінували газопровід

    В Одесі відзначили день народження Надії Савченко

    В Одесі відзначили день народження Надії Савченко