Юрій Гримчак
Юрій Гримчак 5 канал

"Є сліди сірчаної кислоти": що показав аналіз хімічних викидів заводу "Кримський титан"

Для більш детального аналізу потрібно працювати на території ураження, однак українські фахівці такої змоги наразі не мають

В ефірі "Інформаційного вечора" на "5 каналі" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Юрій Гримчак назвав одну з найімовірніших причин хімічного забруднення у Криму.

"На сьогодні в нас немає остаточного висновку, що це було. Ми більше схиляємося до того, що це одночасне накладення кількох чинників. Наприклад, техногенна катастрофа. Це на сьогодні одна з головних версій у нашому міністерстві, бо ми все це аналізуємо. Перший заступник міністра Юсуф Куркчі виїжджав на адміністративний кордон", – зазначив Гримчак. 

Він також пояснив: "Чому техногенна небезпека? Тому що кілька разів фіксувалося підвищення рівня вночі. І і нас є підозра, що там щось сталося на самому заводі, і це безумовно призводить до того, що відбувається. Аналіз показує, що там є сліди сірчаної кислоти. Але, за великим рахунком, потрібно працювати на території, а ми не маємо сьогодні такої змоги". 

Крім того, заступник міністра уточнив, що є стаття Кримінального кодексу України "Необережне поводження з небезпечними речовинами", під яку і підпадає цей інцидент. 

Як повідомляв 5.UA, в ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився наліт "липкої іржі", яким вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі поскаржилися, що метал іржавіє буквально на очах, на деревах жовкне та опадає листя, шкіра на відкритих ділянках тіла пече, важко дихати.

З анексованого Криму на материкову Україну через погіршення стану здоров'я приїхали 46 осіб. У МінТОТ наголосили, що потреби в евакуації населення з Херсонщини немає. При цьому, з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку

Дивіться також фотогалерею за темою: 

"За два дні все згоріло": оприлюднені наслідки "хімічної атаки" у Криму

/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Україна не матиме збитків через скасування потягів до РФ – Омелян пояснив чому
Наступний матеріал
Гори сміття та дрібне хуліганство: як минув Рош ха-Шана в Умані
Loading...