фото Думская

Сутички в Одесі: чому натовп пікетував міськраду та увірвався на подвір'я прокуратури

Обурені одесити шукали відповіді на питання – хто винен у трагедії в таборі "Вікторія" та чому відпустили 19 фігурантів справи 2 травня

Унаслідок заворушень під міською радою Одеси у середу, 20 вересня, постраждали 36 осіб – 20 поліцейських та 16 нацгвардійців. Про це повідомляє "Думская" з посиланням на ГУ НП в Одеській області. 

"У результаті дій деяких активістів за медичною допомогою звернулися 20 співробітників поліції та 16 співробітників Національної гвардії України", – зазначили правоохоронці.

Як розповів кореспондент "5 каналу" з місця подій, депутати міськради саме сьогодні розглядали питання щодо трагедії у дитячому таборі "Вікторія", зокрема – ухвалили рішення про надання матеріальної допомоги по 200 тисяч гривень родинам загиблих, 100 тисяч – постраждалим та 20 тисяч – іншим сім'ям, чиї діти відпочивали у таборі.

Громадські активісти намагалися потрапити на сесію міськради, але натрапили на опір правоохоронців. Після сутичок під міськрадою засідання скасували, а от активісти рушили далі до прокуратури, прорвались на подвір'я будівлі. До них вийшов прокурор Одещини, який відповів на питання по справі 2 травня. Зокрема, зазначив, що у справі було зібрано достатньо доказів, однак суд не долучив їх до матеріалів справи. 

Потому мітингарі повернулися до будівлі Одеської міськради. Нині мітинг там триває і досі. 

За фактом конфлікту між мітингувальниками та правоохоронцями вже відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (Хуліганство).

Нині поліція звертається до протестуючих із закликом не порушувати громадський порядок.

"Усі події, які відбуваються біля Одеської міськради, документуються працівниками поліції. Їм, а також особам, які брали в них участь, у подальшому буде дана належна правова оцінка. Закликаємо учасників акції не здійснювати протиправних дій і не порушувати громадський порядок", – відзначають у місцевій поліції. 

Нагадаємо, 20 вересня з півтисячі активістів та представників ГО вийшли на акцію протесту - вони вимагали відставки одеського міського голови Геннадія Труханова. Протести в Одесі розпочалися через трагедію у дитячому таборі "Вікторія".

Штовханина під міськрадою Одеси: зібрались півтисячі людей – фоторепортаж

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Як повідомляв 5.UA, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія". Вогонь повністю знищив один із дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебували 42 дитини. Дітей евакуювали, однак трьох із них врятувати не вдалося. Загиблі дівчатка – це 8-річна Софія Мазур, 9-річна Настя Кулинич і 12-річна Сніжана Арпентій.

Попередній матеріал
Брифінг речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка – трансляцію завершено
Наступний матеріал
Гройсман про "Нафтогаз": "Я гарантую, що реформи будуть продовжені і прискорені"
Loading...