Петро Олещук і ЦВК
Петро Олещук і ЦВК 5 канал

"Закладають міну під кожні вибори": експерт про те, чому Рада не голосує за новий склад ЦВК

Складається враження, що ніхто з народних обранців не хоче жодних змін

У четвер, 5 липня, фракція БПП у парламенті заявила, що не голосуватиме за жоден закон, поки народні обранці не візьмуться за ЦВК. В ефірі "Інформаційного дня" на "5 каналі" політолог Петро Олещук пояснив, чому нардепи не квапляться голосувати за новий склад Центральної виборчої комісії.

"Це така політична гра. Якби вони хотіли, то це рішення ухвалили би дуже-дуже і дуже давно. Якщо не можуть без "Народного фронту" – значить треба розв'язувати це питання з іншими фракціями. Вони хочуть протягнути, фактично, двофракційний склад ЦВК, і це не зовсім нормально. У мене взагалі відчуття, що ніхто не хоче жодних змін. Таким чином розв'язуються два завдання: перша – зберігається невигідний усім Охендовський; друге – ставиться під сумнів і закладається міна під будь-які результати виборів у майбутньому. Тож їх можна буде в будь-яку мить оскаржити", – зазначає експерт.

Олещук також нагадує, що нинішній склад ЦВК – це особи, строк дії повноважень яких сплив дуже давно. Про проблемне голосування за новий склад Центральної виборчої комісії докладніше дивіться у відео: 

Попередній матеріал
В Одесі збираються очистити вулиці від покинутого автомотлоху
Наступний матеріал
"Музей на Поштовій площі": активістка Анабелла Моріна припинила голодування
Loading...