5.ua

Офіційне підписання коаліційної угоди призначили на перше засідання ВРУ

    Коаліційна угода – парафована. Підписи під документом поставили представники п'яти політичних сил – "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Радикальної партії, "Самопомочі" і Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина".


    Офіційне підписання угоди відбудеться на першому засіданні парламенту. Цей документ, зі слів лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка, є базовим для роботи нового уряду і проведення реформ. Чинний прем'єр попросив партнерів із коаліції пришвидшити делегування кандидатів до нового уряду, на що лідер Радикальної партії Олег Ляшко одразу заявив, що готовий обійняти посаду міністра внутрішніх справ.

    До підписання документа лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що усе прописане в угоді має бути виконане, інакше депутатам доведеться піти. А розпочати роботу коаліція, на її думку, має зі зняття депутатської недоторканності.

    Зі свого боку, лідер "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко закликав колег переступити через особисті амбіції і працювати в команді.

    Джозеф Байден, який зараз перебуває з візитом у Києві, привітав українців з парафуванням коаліційної угоди.

    Тим часом, від мандата народного депутата відмовився міський голова Києва Віталій Кличко. Про це йдеться на офіційному сайті політика. Заву він вже подав до Центральної виборчої комісії. Кличко був обраний народним депутатом за списком "Блоку Петра Порошенка".

    Попередній матеріал
    Курченко отримав громадянство Сербії - ЗМІ
    Наступний матеріал
    Росія поновила повітряну розвідку на українському кордоні
    Теги:
    Loading...