Фото Борислава Берези

Обрано голову Вищого адмінсуду України

    Судді обрали з третьої спроби обрали голову Вищого адміністративного суду України (ВАСУ). При тому кандидатура Миколи Кобилянського (якого повязують з представництвом інтересів відстороненого президента Януковича) не голосувалась, оскільки сам Кобилянський взяв самовідведення.

    Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник партії "Правий сектор"  Борислав Береза.

    "Людина з когорти Януковича під впливом вимог громадянського суспільства зняла свою кандидатуру. Судді почули вимоги народу. Проголосувало 75 суддів. Головою ВАСУ обраний Нечитайло Олександр Миколайович. За нього проголосували 45 суддів. Сподіваюся ця людина виправдає надану йому довіру", - повідомив Береза.

    Раніше - також у Facebook - глава Люстраційного комітету Єгор Соболєв написав про плани, щодо люстрації суддівського корпусу.

    "Ми з 11 квітня після звільнення законом усіх керівників судової системи і надання суддям права обирати собі голів попередили вищі суди - люди Януковича не пройдуть. І у Вищому господарському, і у Вищому цивільному та кримінальному, і ось нарешті у Вищому адміністративному судах ми це забезпечили.
    Звісно, цього недостатньо. Треба перевірити на корумпованість кожного суддю за допомогою суспільства та детектора брехні. І тих, хто не пройде перевірку, звільнити з вовчим квитком. Саме це передбачає законопроект Про очищення влади, який ми в п'ятницю передали Петру Порошенку", - підкреслив Соболєв.

    Попередній матеріал
    "Нафтогаз" подав позов до Стокгольмського арбітражу проти "Газпрому"
    Наступний матеріал
    В’їзди до Тернополя розфарбували у патріотичні кольори
    Теги:
    Loading...