Фото odnarodyna.com.ua

МЗС Росії стверджує, що на Схід України направляється "Правий сектор" і американські бійці

    В російському МЗС застерегли українську владу від застосування сили проти сепаратистів, які мітингують на Сході країни.

    "Згідно з наявною інформацією, в південно-східні райони України, зокрема в Донецьк, стягуються підрозділи внутрішніх військ і національної гвардії України за участі бойовиків незаконного збройного формування "Правий сектор", - заявили в російському дипломатичному відомстві.

    В МЗС РФ заявляють, що перед військами поставлене завдання "придушення протестів жителів південного сходу країни проти політики нинішніх київських влади".

    "Особливу тривогу викликає та обставина, що до цієї операції підключені близько 150 американських фахівців з приватної військової організації "Greystone", переодягнених у форму бійців підрозділу "Сокіл"", - стверджують в РФ.

    МЗС Росії також лякає Україну перспективою розв'язання громадянської війни, якщо українська влада не припинить військові приготування.

    Відмітимо, напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у телефонній розмові застеріг українську владу від застосування сили проти сепаратистів.

    Нагадаємо, у Росії за заклики до сепаратизму передбачена кримінальна відповідальність. Згідно закону, підписаного Путіним наприкінці минулого року, за заклики до дій, направлених на порушення територіальної цілісності РФ (аналогічні дії, які чинять зараз проросійські активісти на Сході України) росіянам загрожує до трьох років позбавлення волі.

    Попередній матеріал
    Польща прогнозує стабілізацію в Україні після президентських виборів
    Наступний матеріал
    Донецьке СБУ звільнили не штурмом, а перемовами
    Теги:
    Loading...