infozapad.ru

Німеччина та Франція не скасують санкції проти Росії, доки не будуть виконані Мінські угоди - Олланд

    Німеччина та Франція не скасовуватимуть санкцій проти Росії, допоки Мінські угоди не будуть виконані у повному обсязі.

    Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд під час виступу в Європарламенті, повідомляє AP.

    Він нагадав про саміт "нормандської четвірки", який відбувся минулого тижня, і зазначив, що його результатом стало відтермінування сепаратистами фейкових виборів.

    "Це показує, що Мінський процес здатний продовжуватися. І я сподіваюсь на швидке відведення зброї і важкої артилерії, що війна закінчиться, а мир буде відновлено. В Україні ми відповіли на грубе порушення міжнародного права і, намагаючись попередити війну на воротах нашого континенту, показали єдність - запровадили санкції. Були закономірні дискусії щодо їх ефективності і тривалості. Німеччина і Франція віддані цьому процесу у процесі імплементації Мінських домовленостей", - зазначив Олланд.

    Канцлер Німеччини Ангела Меркель, у свою чергу, зазначила, що ЄС у своїй спільній безпековій політиці щодо запобігання та зупинення конфліктів має діяти рішуче.

    "Німеччина і Франція допомогли вести переговори щодо пошуку рішення в конфлікті в Україні, і Європа змогла спільно скоординувати свої дії. Ми маємо вводити санкції разом і не можемо собі дозволити, щоб наші принципи були переписані Росією", - наголосила Ангела Меркель.

    Нагадаємо, 7 жовтня помічниця державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що санкції щодо Криму будуть діяти, доки півострів не повернуть Україні.

    Попередній матеріал
    Reuters оприлюднила фото російського корабля з військовими вантажівками, які прямують до Сирії
    Наступний матеріал
    Обама вибачився перед "Лікарями без кордонів" за бомбардування лікарні в Кундузі
    Теги:
    Loading...