tokio.in.ua

Поїли суші: Інфекціоністи назвали причину отруєнь у київських ресторанах

Зараження могло статися через перенощика сальмонельозу, який працював на кухні

Станом на ранок 3 липня 2017 року звернення щодо поганого самопочуття після вживання продуктів компанії "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф" у Києві припинилися. У чотирьох хворих підтверджено діагноз сальмонельоз. Результати аналізів решти постраждалих будуть відомі пізніше. Про це 112.ua розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко.

Овчаренко заявив: "Ми припускаємо, що зараження могло статися через хвору на сальмонельоз людину, яка працювала на кухні і заразила продукти. Він міг бути прихованим носієм або не повідомив про погане самопочуття". Заклад, в якому отруїлися люди, не працює з 28 червня.

Як повідомляв 5.UA, кількість отруєних суші в Києві зросла до 34. Поліція порушила кримінальну справу за ст. 325 КК ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь").

Як повідомляв 5.UA, у Запорізькій області зафіксовано 11 випадків захворювання на ботулізм. А в Україні за останні 3 місяці від смертельної інфекції померли дев'ятеро людей, які вживали рибу.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Попередній матеріал
Голова ПА НАТО закликав Україну активніше боротися з корупцією та олігархічним впливом
Наступний матеріал
Прес-служба парламенту пояснила, навіщо до Ради під'їхала військова бронетехніка

Ще один випадок ботулізму: на Сумщині від в'яленої риби загинув фельдшер

Благодійники відкрили майданчик для особливих дітей у ботанічному саду

У Харкові в аквапарку отруїлися шестеро дітей – поліція