КМДА
КМДА 5.ua

Київська влада просить підприємства обмежити споживання електроенергії в пікові години

    Міська влада столиці закликає промислові підприємства обмежити споживання електроенергії в пікові години з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00, а також коротити використання неонової реклами, декоративного освітлення, різноманітних ілюмінацій.

    Про це під час ефіру на радіо "Голос столиці" 12 грудня повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

    На його думку, проблема з недостатньою потужністю виробництва електроенергії, яка призводить до таких вимушених кроків, як відключення від електрики, – це проблема державного масштабу, оскільки, через відомі фактори, країна мусить іти шляхом жорсткої економії енергоресурсів.

    "Сьогодні Києву, як і всім іншим містам України, доводиться виконувати урядові рішення та шукати шляхи, які дозволять мінімізувати економічні та соціальні ризики в місті. Я хочу наголосити, що наразі не йдеться про обмеження споживання електроенергії на об'єктах соціальної сфери, у житлових будинках, на підприємствах та організаціях, на які покладено функцію життєзабезпечення міста. Однак ми повинні чітко усвідомити принципову важливість того, наскільки ми зуміємо скоординувати свої дії на рівні комунальних підприємств, промисловості та населення. Міська влада прийняла для себе низку рішень, які сприятимуть зниженню споживання електроенергії там, де це можливо. У першу чергу, ми звертаємося до керівників промислових підприємств, зокрема торгово-розважальних комплексів, із закликом обмежити використання електроенергії в пікові години. Йдеться про вимкнення різного роду ілюмінацій, декоративного освітлення, неонових вивісок тощо. Найбільше навантаження на енергоспоживання відбувається з 8:00 до 11:00, а також з 17:00 до 21:00 годин", - зазначив Петро Пантелеєв.

    Нагадаємо, Державне підприємство "Укренерго" за погодженням із Міністерством енергетики та вугільної промисловості України ввело графіки обмеження потужності для споживачів електричної енергії.

    Міністерство також закликає промисловість самостійно обмежити споживання електроенергії на 15% у пікові години.

    Попередній матеріал
    В Раді створено Міжфракційне об'єднання "Самооборона Майдану"
    Наступний матеріал
    Україна заборонила польоти у Харків, Дніпропетровськ та Запоріжжя
    Теги:
    Loading...
    Економія електроенергії по-венесуельськи

    Економія електроенергії по-венесуельськи

    У КМДА обіцяють розвивати громадський транспорт Києва

    У КМДА обіцяють розвивати громадський транспорт Києва

    Київ планує співпрацю з міжнародними організаціями у сфері культури - КМДА

    Київ планує співпрацю з міжнародними організаціями у сфері культури - КМДА

    У Києві відбудеться яскрава новорічно-різдвяна програма - КМДА

    У Києві відбудеться яскрава новорічно-різдвяна програма - КМДА