У Тернополі відбувся фестиваль Різдвяної куті

    А в Україні у різдвяні дні - встановлюють рекорди. У Тернополі на першому фестивалі Різдвяної куті зварили 1300 літрів святкової каші. Поласувати рекордною стравою та узваром - могли усі охочі.

    На Театральному майдані Тернополя цього дня пахло по-різдвяному - кутею та узваром. Саме тут, просто неба, у величезній макітрі - приготували найбільшу в Україні порцію різдвяної куті. Організатори кажуть над частуванням працювали дванадцять кращих господинь Тернополя. А от розмішувати страву доручили чоловікам, адже жінка навряд чи впоралася б із кописткою понад метр завдовжки.

    На приготування різдвяної страви пішло 300 кілограмів пшениці, по 50 кілограмів меду, маку та горіхів, по 30 кілограмів родзинок та цукру. Кутю залили розведеним із водою узваром. Досягнення - зафіксували представники Книги рекордів України. Готували страву - два дні, однак розійшлися усі 1300 літрів рекордної куті - протягом години.

    Фестиваль Різдвяної куті відбувся у Тернополі вперше. Господині - не приховували секретів коронної страви Різдва. Фестиваль Різдвяної куті зібрав близько 5 тисяч людей - організатори кажуть, відтепер він проводитиметься у Тернополі щороку.

    Тереза Костецька, Сергій Русаков, Тернопіль, "5 канал".

    Попередній матеріал
    Понад півсотні людей отримали поранення внаслідок аварії порома у Нью-Йорку
    Наступний матеріал
    Ралі-марафон "Дакар-2013" [відео]
    Теги:
    Loading...