Новий кулінарний рекорд з нагоди дня міста встановили у Запоріжжі. Там приготували величезну картопляну запіканку. Про таке повідомляє "5 канал."
Цю запіканку два дні готували в кафе, привезли на свято вже готовою і виклали на столах, прикрасивши її національними орнаментами. Вийшло 610 кілограмів м'яса з картоплею на загальній площі понад 15 квадратних метрів. Після фіксації рекорду запіканку порізали і роздали всім охочим. Вистачило її більш ніж на чотири тисячі порцій. "Дуже смачно, дуже смачно. Соковита дуже, смачна. Не знаю, що тут поклали, але дуже соковита. М'ясо і картопелька дуже добре відчувається", – ділиться враженнями відвідувачка свята Ірина.
Додамо, що з нагоди дня міста у Запоріжжі встановили і спортивний рекорд у силовій вправі, яка називається "жонглювання гирею всліпу з подвійним обертом". 23-річний місцевий студент Владислав Яровий 40 разів підкинув 34-кілограмовий снаряд. Попередній рекорд України у сліпому жонглюванні гирею становив 17 підкидань.