Новий рекорд Гіннеса встановили в Узбекистані. Там виготовили найбільшу у світі порцію плову, вагою у сім тон.
Нею можна нагодувати 35 тисяч людей, кажуть представники Національного телебачення. Саме воно організувало цю подію. А от дописувачі у соцмережах скаржаться, що багатьох людей не пускали подивитися, як саме готують рекордний плов.
Відбувалося це просто у центрі Ташкента. Готували велетенську порцію 50 шеф-кухарів протягом 6 годин. Витратили 1,5 тони яловичини, 400 кг ягнятини, 220 кг сала, майже дві тони рису, понад 2,5 тони моркви, 220 кг цибулі, 57 кг солі, 2 кілограми чорного перцю і майже 200 кг родзинок. А також 440 літрів олії.