Квотування мінімального вмісту коньячних спиртів українського виробництва стимулюватиме розвиток виноградарства та сприятиме зміцненню бренду "Коньяк України". Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
"З 1 січня 2017 року мінімальний вміст вітчизняних спиртів у коньяках українського виробництва становитиме 15%... Відповідні зміни будуть зафіксовані у "Правилах виробництва та зберігання коньяків України". Проект документу, розроблений Мінагрополітики, найближчим часом буде направлений на погодження зацікавленим міністерствам і відомствам", – зазначили в міністерстві.
Крім того, наголошується, що на найближчі 10 років передбачено поетапне збільшення норми обов'язкового вмісту українських спиртів у вітчизняних коньяках. До 2026 року цей показник має становити вже 85%. На сьогодні ж дві третини коньячних спиртів, що використовуються при виробництві коньяків в Україні, мають імпортне походження.
"Таким чином, ми підтримуємо національного товаровиробника. Від цього виграють у першу чергу ті господарники, які мають свої виноградники", – заявив міністр аграрної політики Тарас Кутовий.
За його словами, український виробник повинен почуватися захищеним вдома. "Наше завдання – створити всі умови для його комфортної роботи, його ж завдання – створювати якісний продукт із доданою вартістю, який не соромно буде продавати вдома і просувати на закордонні ринки", – додав Кутовий.
Нагадаємо, Кабмін хоче підвищити мінімальні ціни на коньяк, горілку та вино.