Статистика: Українська влада не може побороти кризу

    Українська влада не може побороти кризу. Все більше підприємств закриваються, зменшуються обсяги виробництва і експорту товарів, звільняється дедалі більше працівників, зростають борги з заробітної плати. Саме про це свідчать дані економічного життя країни за півроку, які сьогодні оприлюднив Державний комітет статистики.

    Зокрема, за півроку по всій країні закрилася мало не третина підприємств. Найбільше - понад половина - на Волині і Закарпатті. На майже 40% зменшилося скоротилося виробництво на Запоріжжі. А у найпотужніших регіонах країни підприємства зменшили випуск продукції більш, ніж на третину, зокрема, у Донецькій та Дніпропетровській областях, у Києві та Севастополі, на Хмельниччині, Кіровоградщині та Тернопіллі.    

    Унасліок цього впали і обсяги експорту продукції українських підприємств. Катастрофічно - на Луганщині та Прикарпатті - продаж товарів за кордон скоротився на три чверті. На дві третини зменшився обсяг експорту на Дніпропетровщині, а на Полтавщині, Волині та Запоріжжі - на понад половину. Приблизно на стільки ж упав експорт по всій країні. Зріс його обсяг лише у двох регіонах - столиці і на Миколаївщині, але не більш, ніж на 4 відсотки.

    Безробітним в Україні є вже майже кожен десятий мешканець, який належить до так званого активного населення. У більшості областей на півроку 2009-го показник безробіття перевищив 10%. Найбільше - на Рівненщині - 13%, на Чернігівщині і Тернопіллі - 12%. Більш, ніж 11% населення без роботи на Сумщині, Житомирщині, Черкащині, Вінничині і Полтавщині. Найменше - на майже 7% - безробіття зросло у столиці і Севастополі.

    Попередній матеріал
    Заборгованість із зарплат складає 1 млрд 600 млн грн,- Мінпраці
    Наступний матеріал
    17 швидкісних потягів запустять до Євро-2012
    Теги:
    Loading...