Інспектори "Россільгоспнагляду" "здійснили денатурацію м'ясної сировини" – облили "зеленкою" 5 тонн м'яса, після чого відправили його назад до Білорусі. Про це повідомляє білоруський портал TUT.BY із посиланням на прес-службу російського відомства.
Інцидент трапився 18 січня у прикордонному пункті пропуску "Червона Гірка". Там "інспекторами проведена денатурація м'ясної сировини загальною вагою 5 тонн". Причиною такої поведінки із продуктом начебто став "факт ввезення в Росію з боку Білорусі продукції без ветеринарних супровідних документів і ознак проведення ветеринарно-санітарної експертизи", - кажуть у "Россільгоспнагляді".
У відомстві запевнили, що транспортування м'яса здійснювалося у непристосованих автомобілях, в умовах, які "не відповідають ветеринарно-санітарним вимогам", та ще й "з порушенням температурного режиму".
Денатурацію м'яса в Россільгоспнагляді провели, обливши яловичину діамантовою зеленню, тобто «зеленкою», і повернули в машинах власників назад в Білорусь. Загалом, денатурація продуктів – це зміна смаку харчового продукту, щоб зробити його непридатним для вживання в їжу.
Нагадаємо, напередодні у Росії знищили майже 15 тонн "замаскованого" американського салату.

