dentons.com

Кабмін ввів надзвичайний режим у енергетиці

    Крім цього, Кабмін доручив держкомпанії "Укренерго" встановлювати тимчасові обмеження на експорт електроенергії з України.

    Кабінет міністрів України після піврічної перерви ввів режим надзвичайної ситуації в енергетиці, уперше запроваджений у серпні 2014 року. Таке рішення уряд ухвалив ще 9 грудня, а відповідне розпорядження було оприлюднене сьогодні, 14 грудня, передає УНІАН.

    "З метою подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії у зв'язку з виникненням аварійних ситуацій в об'єднаній енергетичній системі України, викликаних пошкодженням електроенергетичних установок, їх елементів, споруд, і забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об'єднаної енергетичної системи України погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості про необхідність прийняття на ринку електричної енергії таких тимчасових надзвичайних заходів", - йдеться в документі.

    Згідно із розпорядженням, перше, що передбачають такі заходи – проведення коригування тарифів на виробництво електричної енергії, зокрема виробникам, які працюють за ціновими заявками, і величин "зеленого тарифу".

    Друге – встановлення додаткових платежів (надбавки, знижки) виробникам електричної енергії. Далі – коригування тарифів на передачу електричної енергії та інвестиційних програм ліцензіатів.

    Крім цього, Кабмін доручив держкомпанії "Укренерго" встановлювати тимчасові обмеження на експорт електроенергії з України до ЄС, а також стежити за виконанням лімітів споживання електроенергії в Україні. "Укренерго" отримала право установити тимчасові обмеження на генерацію електричної енергії для виробників з альтернативних джерел енергії.

    Розпорядження набирає чинності із наступного дня після опублікування і діє протягом місяця.

    Нагадаємо, 8 грудня Україна поновила поставки електроенергії до окупованого Криму, припинене після підриву ЛЕП на Херсонщині, але це поновлення дійсне лише два тижні – до закінчення контракту із РФ.

    Попередній матеріал
    Білорусь і НАТО обговорили подальшу співпрацю
    Наступний матеріал
    У Дубаї на міжнародному чемпіонаті з перегонів дронів розіграють $1 млн
    Теги:
    Loading...