Низка зимових свят залишає помітний слід на животі та боках. Головне – вчасно зупинитися та припинити поглинати калорійні ласощі у величезних кількостях.
Взяти паузу допоможе блендер. З його допомогою можна приготувати апетитні та ситні страви, які, на відміну від майонезних салатів та тортів, не шкодять фігурі.
Натуральне морозиво з молока, банана та лохини
Відмовитися від солодощів після галасливих застіль складно. Особливо, коли на очі постійно потрапляють шоколадки, цукерки та тістечка. Благо, є альтернатива – корисне домашнє морозиво на основі фруктів, ягід та молока. Молоко можна взяти навіть рослинне – на смаку це позначиться мінімально.
Для приготування морозива знадобиться занурювальний або стаціонарний блендер Bosch, придатний для подрібнення твердих продуктів.
Інгредієнти:
- 1 середньостиглий банан;
- 70 мл молока;
- невелика жменя замороженої лохини (можна використовувати будь-які інші ягоди без кісточок).
Як готувати:
- банан розрізати на 7-8 частин та заморозити в контейнері;
- помістити заморожений фрукт у чашу блендера, додати ягоди та влити молоко;
- включити блендер на середню потужність та подрібнювати до однорідності бананово-молочну масу.
Їсти морозиво можна відразу ж після приготування. Воно виходить у міру холодним і дуже м'яким. Якщо хочеться, щоб консистенція була більш щільною, його можна помістити в будь-яку відповідну тару і відправити в морозилку на 30-40 хвилин.
Зелене пюре з горошку
Горохове пюре, приготовлене оригінальним способом, одне з найкращих страв – "п'ятихвилинок". До його складу входять такі інгредієнти:
- вершкове масло – 20 г;
- заморожений горошок – 1 упаковка (приблизно 400 г);
- сіль та сухий часник.
Щоб отримати смачний гарнір, потрібно:
- розігріти половину олії на сковорідці та обсмажити на ній горошок (попереднє розморожування не потрібне);
- через 3 хвилини смаження додати другу половину олії для смаку;
- посолити горошок і присмачити часником;
- остудити та подрібнити блендером.
Якщо пюре виходить дуже густим, його можна розвести кип'яченою водою. Консистенцію варто "регулювати" за смаком.
Смузі з селери
Куди ж без смузі у списку дієтичних рецептів? Селеровий – безумовно, найкращий винахід людства. По-перше, він відмінно підходить для детоксикації, по-друге, його смак не такий поганий, як може здаватися від незнання.
Що у складі:
- стебло селери - 1 (приблизно 30 г);
- ківі – 1 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- питна вода – 100 мл
Смузі вийде смачним і без води, але пити його буде незручно через надмірну густоту.
Як готувати:
- фрукти очистити та нарізати на скибочки;
- селеру сполоснути в гарячій воді і довільно порубати;
- помістити шматочки у глибоку склянку або чашу блендера, влити воду;
- включити блендер на максимум і зачекати 2 хвилини.
Якщо є час заморочуватись, до горохового пюре можна зробити мітболи на пару, а замість смузі приготувати багатокомпонентний фруктовий боул. Альтернатива морозиву – домашній зефір. Його мінус – хитромудрий процес приготування.