Блендер

Післясвяткове схуднення: що приготувати за допомогою блендера?

Shutterstock

Низка зимових свят залишає помітний слід на животі та боках. Головне – вчасно зупинитися та припинити поглинати калорійні ласощі у величезних кількостях.

Взяти паузу допоможе блендер. З його допомогою можна приготувати апетитні та ситні страви, які, на відміну від майонезних салатів та тортів, не шкодять фігурі.

Натуральне морозиво з молока, банана та лохини

Відмовитися від солодощів після галасливих застіль складно. Особливо, коли на очі постійно потрапляють шоколадки, цукерки та тістечка. Благо, є альтернатива – корисне домашнє морозиво на основі фруктів, ягід та молока. Молоко можна взяти навіть рослинне – на смаку це позначиться мінімально.

Для приготування морозива знадобиться занурювальний або стаціонарний блендер Bosch, придатний для подрібнення твердих продуктів.

Інгредієнти:

  • 1 середньостиглий банан;
  • 70 мл молока;
  • невелика жменя замороженої лохини (можна використовувати будь-які інші ягоди без кісточок).

Як готувати:

  1. банан розрізати на 7-8 частин та заморозити в контейнері;
  2. помістити заморожений фрукт у чашу блендера, додати ягоди та влити молоко;
  3. включити блендер на середню потужність та подрібнювати до однорідності бананово-молочну масу.

Їсти морозиво можна відразу ж після приготування. Воно виходить у міру холодним і дуже м'яким. Якщо хочеться, щоб консистенція була більш щільною, його можна помістити в будь-яку відповідну тару і відправити в морозилку на 30-40 хвилин.

Зелене пюре з горошку

Горохове пюре, приготовлене оригінальним способом, одне з найкращих страв – "п'ятихвилинок". До його складу входять такі інгредієнти:

  • вершкове масло – 20 г;
  • заморожений горошок – 1 упаковка (приблизно 400 г);
  • сіль та сухий часник.

Щоб отримати смачний гарнір, потрібно:

  1. розігріти половину олії на сковорідці та обсмажити на ній горошок (попереднє розморожування не потрібне);
  2. через 3 хвилини смаження додати другу половину олії для смаку;
  3. посолити горошок і присмачити часником;
  4. остудити та подрібнити блендером.

Якщо пюре виходить дуже густим, його можна розвести кип'яченою водою. Консистенцію варто "регулювати" за смаком.

Смузі з селери

Куди ж без смузі у списку дієтичних рецептів? Селеровий – безумовно, найкращий винахід людства. По-перше, він відмінно підходить для детоксикації, по-друге, його смак не такий поганий, як може здаватися від незнання.

Що у складі:

  • стебло селери - 1 (приблизно 30 г);
  • ківі – 1 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • питна вода – 100 мл

Смузі вийде смачним і без води, але пити його буде незручно через надмірну густоту.

Як готувати:

  1. фрукти очистити та нарізати на скибочки;
  2. селеру сполоснути в гарячій воді і довільно порубати;
  3. помістити шматочки у глибоку склянку або чашу блендера, влити воду;
  4. включити блендер на максимум і зачекати 2 хвилини.

Якщо є час заморочуватись, до горохового пюре можна зробити мітболи на пару, а замість смузі приготувати багатокомпонентний фруктовий боул. Альтернатива морозиву – домашній зефір. Його мінус – хитромудрий процес приготування.

Теги:

ПРОКОМЕНТУЙТЕ