Її у грудні 2015 року відкрили ветерани АТО, повідомляє The New York Times.
"Тяжко, спекотно, але я зі своїми братами", - цитує видання Леоніда Остальцева, бородатого, татуйованого засновника піцерії, на роботу в яку наймають тільки ветеранів війни на Сході України.
"На кухні вони крутять піци, посипають їх перцем та ставлять у гарячу піч. Ветерани готують піцу в українському стилі, використовуючи місцеве м'ясо, сало та салямі. До піци також додають гриби та цибулю", - пише видання.
Засновник піцерії Леонід Остальцев розповів, що ветеранам АТО дуже важко знайти роботу, особливо в Києві. Відомо, що з 50 тис. демобілізованих близько третини - кияни. "Люди, що мають воєнний досвід, досвід вбивства і, крім того, отримали багато травм, рухаються далі й вливаються в суспільство", - розповідає Леонід.
Спершу чоловік планував відкрити піцерію з двома кухарями, але за місяць тут працює вже 6 піцайоло. За день вони роблять 150 піц. За місяць у закладі українці замовили піц на $3500 для військового госпіталю.
За інформацією видання, раніше схожу ідею запропонували італійські солдати, які служили в Лівані. Вони вважають, що в такий спосіб можна зменшити безробіття. "Це дуже важливо працювати разом. В таких умовах зароджується довіра", - наголосив лейтенант Якопо Євангелісті.
Як повідомляв 5.ua, 15 вересня у Львові кореспондент Los Angeles Times, письменник Сергій Лойко презентував "головну книгу" про війну на Донбасі.