протез 5.ua

П'ятеро бійців АТО отримали від діаспорян біонічні протези замість втрачених рук

П'ятеро українських бійців нині звикають до шотландських біонічних протезів, які закупила українська діаспора Канади

Серед них - вінничанин Владислав Кузнєцов, військовослужбовець 95-ї аеромобільної бригади ЗСУ. Хлопець ціною власної руки врятував увесь екіпаж БТРа. Нині за допомогою штучної руки планує наново навчитися стріляти і знову повернутися на фронт.

Під час бою за Лисичанськ терористи вкинули гранату у люк БТРа, всередині якого перебував Владислав та шестеро його побратимів. Хлопець схопив та майже викинув гранату. Та вона таки здетонувала в його руці. Боєць залишився без кисті.

Історією десантника перейнялися українці Канади. Діаспоряни назбирали понад тридцять тисяч євро. Нову біонічну руку замовили в Шотландії. Протез, за допомогою спеціальних датчиків передає імпульси, що йдуть від м'язів. "Я ворухнув там м’язами від великого пальця - він розкрився. Я ворухнув м’язами мізинця - він закрився", - розповів про нову руку Владислав.

Нині Владислав вчиться користуватися сучасним протезом. Каже, що його можливості майже необмежені. Після протезування хлопець вирішив повернутися до армії. Поки що на базу рідної 95-ї бригади. Тут Владислав навчає новобранців.

"У свій час Владислав зберіг життя своїх побратимів і тим, що він може передати ці знання комусь іншому . це також може в майбутньому зберегти ше комусь життя", - стверджує військовослужбовець 95-ї бригади Юрій Мельник.

Зупинятися на викладацькій діяльності Владислав Кузнєцов не має наміру. Мріє якнайшвидше опанувати новий протез та повернутися на передову, щоб бути снайпером.

Олена Бучацька, Олександр Семенов. Житомирська область. "5 канал"

Попередній матеріал
З паливом в ДСНС завжди були проблеми, тому районні управління ходили з простягнутою рукою – рятувальник з Києва
Наступний матеріал
Вчені знайшли метан всередині метеоритів з Марсу
Теги:
Loading...