Про це свідчить проведений аналіз сировини, яка використовується для виробництва молочної продукції – цитує Meduza заяву наглядового відомства РФ.78,3 відсотка продукції, яка підноситься споживачам як сир, такою не є, оскільки "фальсифікована рослинним жиром", – кажуть чиновники. При цьому у Москві та Московській області частка фальсифікованих сирів менша і досягає лише 45 відсотків, повідомив представник Россільгоспнагляду.
Загальний рівень фальсифікації на всьому молочному ринку, як показав моніторніг, який проводиться з початку 2015 року, становить 25,3 відсотка.
Раніше Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд заявляли про велику кількість фальсифікованих продуктів харчування на російському ринку. Наглядові відомства, в числі іншого, повідомляли про незадовільну якість молочних продуктів. включаючи сири. Претензії висувалися як до російських виробників, так і до зарубіжних. Наразі, після введення численних ембарго проти українських, європейських і американських виробників на російському ринку представлені передусім продукти виробництва РФ і дружніх до неї країн. Іноземні харчі, незалежно від їхні якості, нищать на кордоні - за останнім звітом, уже ліквідовано 740 тонн продуктів, зокрема і сирів.