5.ua

Двох важкопоранених українських бійців готують до лікування в Австрії

    Двох тяжкопоранених бійців готують до транспортування до Австрії. Обидва уже два місяці прикуті до лікарняних ліжок у Київському військовому госпіталі та пережили десятки операцій.

    Киянин Андрій Соколенко, поранений поблизу Дебальцевого, нині у реанімації військового госпіталю. Його родичі та друзі тільки почали по крихтах збирати необхідні для лікування за кордоном кошти. До війни він працював столичним таксистом. Зірвався і поїхав на Донбас водієм-добровольцем.

    Андрій чергував на блокпості у Дебальцевому. Його "чорний день" у календарі – дев’яте серпня, мінометний обстріл. Численні осколки пробили тіло. Андрія намагалися рятувати – спершу в Артемівську, потім у Харкові та Львові, а тепер його перевезли до Києва, у реанімацію Головного військового госпіталю.

    Скільки операцій уже пережив цей доброволець – з ліку збиваються самі лікарі. А він мріє про одне – підвестися, чи бодай поворухнутися. Два місяці чоловік знерухомлений.

    Його бажання рухатись медики наразі не можуть втілити. Після пережитих операцій у нього – запалення черевної порожнини.

    Тепер же бійця готують до найвідповідальнішого бою – вирішальної операції. Сестра та друзі збирають гроші, щоб Андрія прооперували за кордоном. Йому присилають гроші побратими з батальйону, у якому воював, та з колишньої роботи – Рівненської атомної станції.

    Австрійські лікарі уже оглядали Андрія у Львові. Тепер є надія, що фахівці з Австрії приїдуть до Києва його оперувати, або заберуть його до себе. Можливо, навіть на безкоштовне лікування.

    Його товариш по нещастю – двадцятичотирирічний фізик-математик Руслан Філіпсонов з Львівської області. Він витягав поранених товаришів під снарядами "Градів" біля Луганська і героїчно врятував шістьох поранених побратимів. Себе ж не вберіг.

    Суцільні рани – рук, ніг, черевної порожнини. Після нескінченних операцій у Києві хлопця з дня на день повезуть і прооперують у Відні, а потім його чекають ще пластичні операції у Мюнхені.

    Більше мільйона гривень на закордонне лікування Руслану уже зібрали небайдужі люди, і продовжують нести.

    Попередній матеріал
    В Івано-Франківську урочисто зустріли зведений загін міліції із зони АТО
    Наступний матеріал
    Переселенці з Донбасу можуть опинитись на вулиці через суперечку довкола санаторію
    Теги:
    Loading...