фото YouTube, Inforesist

Героїчна українська дівчина-офіцер у полоні терористів "підірвала" соцмережі

    Визволити українського офіцера Надію Савченко, яку взяли в полон терористи з Донбасу, закликають користувачі соцмереж.



    Для цього всіх небайдужих просять розмістити портрет льотчиці, яку вже охрестили українським "Солдатом Джейн". "Все, що вам треба – запостити її фото із тегом #SaveOurGirl в соцмережах чи публічно продемонструвати вашу підтримку" - пишуть користувачі Twitter.

    Раніше в Інтернеті розповсюдили відео допиту полоненої терористами. Попри обвинувачувальну тональність питань та власне безпомічне становище, льотчиця тримається надзвичайно гідно.

    Надія пройшла Ірак і є визнаним професіоналом української армії зі стажем більше 10 років. Під час допиту виявилось, що дівчину захопили при спробі порятунку поранених українських бійців: "Я йшла за нашими пораненими. У селища Металіст було підбито два наших БТРа, от і пішла за пораненими".

    При цьому Надія Савченко не має ілюзій щодо намірів злочинців. На запитання бандита (як випливає із розмови – громадянина Росії з міста Санкт-Петербург): "Якщо вас випустять на свободу, ви знову прийдете сюди зі зброєю?", вона відповідає: "Мене не випустять, мене вб’ють. Причому вб’є ваша російська влада за тими звинуваченнями, які мені приписують".

    Нагадаємо, путінська пропаганда у притаманній для неї манері назвала Надію – старшого лейтенанта, штурмана-оператора гелікоптера ЗСУ – "снайпером, причетним до убивства російських журналістів".

    У свою чергу, група "Інформаційний опір" поширила відеосюжет Військового телебачення України про героїню, датований ще 2011-м роком.

    Попередній матеріал
    Синоптики оголосили штормове попередження
    Наступний матеріал
    У Ростовській області РФ виявлені танки і солдати з українськими відзнаками - РНБО
    Теги:
    Loading...