5.ua

"Правий сектор" став партією і висунув Яроша у президенти

    "Правий сектор" перетворився на політичну партію. На своєму сьогоднішньому з’їзді, який був закритий для журналістів, ухвалили перейменувати партію Українська національна асамблея на "Правий сектор".

    До складу новоспеченого партійного утворення увійшла низка націоналістичних організацій. Партійний лідер, який балотуватиметься у президенти – Дмитро Ярош – до преси не вийшов. Інші члени партії заявили – "Правий сектор" буде брати участь в усіх виборах в Україні – як президентських і парламентських, так і місцевого рівня. На запитання, хто фінансуватиме президентську кампанію Яроша, його колеги по партії так і не відповіли, тільки зазначили, що процес відбуватиметься максимально прозоро.

    Андрій Денисенко, член проводу партії "Правий сектор": "Це абсолютно очікувані, закономірні, планові рішення. Для нас політична партія – це такий же самий інструмент в політичній площині, як в площині військовій, як в площині оборони України для нас є автомат Калашнікова".

    Ігор Мазур, член політради партії "Правий сектор": "Правий сектор" відкритий для вступу будь-кого з громадян України, в тому числі і журналістів. Ми навіть передбачаємо таємне членство – це так я, шуткую. Але ви розумієте, що декому по своїй роботі не можна засвічувати приналежність до політичних партій. Але ми знаємо, що у нас є прихильники у різних верствах українського суспільства. Прийшов би негр і захотів би стати представником "Правого сектора" – я думаю, ми б його також, в першу чергу дивились, чи він патріот України. І ясна річ, що нам навіть такі розвідники були би потрібні".

    Попередній матеріал
    Татари не підуть з Криму - Джемілєв
    Наступний матеріал
    Уряд хоче зони вільної торгівлі з Канадою
    Теги:
    Loading...