роковини російсько-грузинської війни 5.ua

Сьогодні в Грузії вшановують роковини російсько-грузинської війни

    Роковини російсько-грузинської війни вшановують сьогодні у Грузії. Із квітами на Мухат-гвердське кладовище, де поховані загиблі під час війни, прийшли президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі, а також міністр оборони та голова генштабу. 

    Президент виступив із промовою, в якій заявив, що Грузія має об’єднатися не кров'ю та протистоянням, а любов'ю та дружбою. Він висловив співчуття родинам загиблих і вшанував пам’ять героїв, які ціною власного життя зберегли грузинську державу.

    У селі Шиндісі відбудеться пам’ятна церемонія біля меморіалу, встановленого на місці, де загинули 17 грузинських бійців. Ввечері, о 19-й за місцевим часом, відбудеться театральна вистава на території п'ятої піхотної бригади в Горі.

    У різних країнах відбудуться акції солідарності з Грузією. У столиці Австрії Відні на вечір запланований мітинг під штаб-квартирою ОБСЄ. Організатори хочуть нагадати Європі, що окупація Грузії Росією триває й досі. 

    Як повідомляв 5.ua, з нагоди сьомих роковин вторгнення росіян до Грузії, глава Одеської облдержадміністрації, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі оприлюднив відеозвернення. Він пообіцяв українцям, що боротися з Росією будемо спільно.

    Попередній матеріал
    СБУ затримала в Одесі двох "приватних детективів", які незаконно збирали інформацію за допомогою спецзасобів
    Наступний матеріал
    Український боксер Хитров вийшов на ринг у вишиванці
    Теги:
    Loading...