5 канал

Ситник: Нелегітимний конкурс з відбору спецпрокурора НАБУ поставить під сумнів безвізовий режим з ЄС

Якщо будуть сумніви в легітимності проведення конкурсу на посаду спецпрокурора Національнго антикорупційного бюро, ЄС матимуть сумніви щодо надання Україні безвізового режиму.

Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Погляд" сказав Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, відповідаючи на запитання, наскільки ефективно та якісно буде працювати Конкурсна комісія з обрання Антикорупційного прокурора в обмежені строки.

"Я вважаю, що у комісії просто немає вибору. Вона повинна провести конкурс так, щоб він був визнаний нашою громадськістю, нашими західними партнерами. Якщо будуть сумніви в легітимності цього конкурсу, то будуть сумніви у наданні нам безвізового режиму. Місяць - це якраз той термін, якого достатньо, щоб провести цей конкурс. Але, на жаль, хочу відмітити, що втрачений час ... фактично 2 місяці було втрачено", - зауважив він.

За його словами, на посаду Антикорупційного прокурора заявки подали понад 200 кандидатів.

"Дуже серйозним чинником, який зрушив з місця це питання (термін обрання спецпрокурора НАБУ - до 1 грудня - 5.ua) - це питання надання Україні безвізового режиму. Це є дуже мотивуючим фактором. Комісія працює ... наскільки мені відомо, подалося більше 200 кандидатів", - наголосив він.

Повну версію розмови з Артемом Ситником дивіться в рубриці Інтерв'ю.

 

Попередній матеріал
Журналіст: Кремль бреше про успіхи в Сирії – росіяни і далі бомбардують уже начебто зайняті міста
Наступний матеріал
"Діамантового" прокурора відпустили під заставу в три мільйони гривень
Теги:
Loading...