5 канал

У Києві встановили "сміттєвий" рекорд вагою понад 20 тонн

Наразі у столиці триває пілотний проект зі збирання поліетиленових пакетів

У Всесвітній день переробки вторсировини, у Києві встановили незвичайний рекорд. За два тижні підприємство "Київміськвторресурси" зібрало у своїх приймальних пунктах понад 20 тонн поліетиленових пакетів.

Наразі на заводі переробки вторсировини робота кипить. Віднедавна тут спочатку перебирають, а згодом і переробляють поліетиленові пакети.

"Є суто біла плівка, є пакети, є кольорова плівка. Це все відсортовується, щоб робити гранули. Є і гранули різних видів", – розповідає пресувальник Руслан Мозговий.

Як стало відомо, з отриманих напівфабрикатів виготовляють різноманітні промислові товари: пластикові меблі, ящики, водопровідні труби та лопати. Тепер роботи побільшає, адже кияни встановили новий незвичайний рекорд.

"За 15 днів, за два тижні ми зібрали близько 20 тонн пакетів, просто у деяких людей вони просто лежали і чекали свого часу для того, щоб звернути увагу наших людей до найважливішого питання – це збереження навколишнього середовища", - каже комерційний директор КП "Київміськвторресурси" Сергій Волков.

Натомість, експерт реєстру каже, що такі рекорди - не новинка. Торік після великого суботника на київській набережній активісти зібрали чималий пакунок сміття.

Поки ж пілотний проект зі збирання поліетиленових пакетів триває. "Київміськвторресурси "планує збільшити кількість приймальних пунктів і закликає перейняти цю практику іншим регіонам України.

Наталка Коцкович, Олександр Павленко, "5 канал"

Попередній матеріал
Головні події дня в одному відео: 16.11.2016
Наступний матеріал
Іллєнко: У Новинського з'явилося забагато захисників
Теги:
Loading...
Як парагвайський оркестр перетворює сміття на музикальні інструменти

Як парагвайський оркестр перетворює сміття на музикальні інструменти

Друге життя поліетилену: У Києві запрацював пункт прийому вторсировини

Друге життя поліетилену: У Києві запрацював пункт прийому вторсировини