5.ua

Через рік субсидії будуть переоформлені в автоматичному режимі - Розенко

Півмільйона українських родин отримують допомогу по новій системі субсидій. На розгляді у соціальних службах же перебуває близько 2 млн особистих справ - це ті, хто отримував субсидії за старою системою, і ті, хто хоче приєднатися до програми.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр соціальної політики Павло Розенко. Усього ж, за підрахунками міністерства, субсидії отримають близько 3,5 мільйонів сімей, процедура отримання буде дещо спрощеною.

"Якщо людина оформила субсидію сьогодні їй не треба буде повторно звертатися за субсидією з початком опалювального сезону - раніше система субсидій тривала тільки опалювальний сезон - 6 місяців. потім знов - чергові папери, довідки, переоформлення тощо. тепер ми оформляємо субсидію на 12 місяців", - твердить міністр.

За словами урядовця, дуже скоро субсидії працюватимуть в автоматичному режимі. Вже – через рік.

"Більше того, через 12 місяців ми готуємо систему соціального захисту населення до того що і через 12 місяців ми не будемо потребувати чергових звернень людей далі ми будемо переоформлювати вже субсидії в автоматичному режимі", – заявив Розенко.

Попередній матеріал
Німеччина та Росія обмінялися звинуваченнями у розпалюванні Холодної війни
Наступний матеріал
Українські спортсмени здобули ще дві нагороди на Європейських іграх у Баку
Теги:
Loading...