news.online.ua

За час АТО загинуло четверо військових лікарів, ще вісім - поранено

    Про це заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, полковник медичної служби Віталій Андронатій під час брифінгу у Військово-медичному клінічному центрі "Головний військово-медичний госпіталь", повідомляє Міноборони.


    За його словами, під час антитерористичної операції постраждало дуже багато військових лікарів. Серед них - четверо вбитих і вісім поранених.

    "Військові лікарі нарівні зі всіма військовослужбовцями-учасниками АТО виконують свій обов'язок. Вони не боячись ні куль, ні мін, повзають на череві та витягують поранених з поля бою, щоб врятувати їм життя, часто ризикуючи власним", - наголосив він.

    "Це війна. Я знаю це з перших вуст, тому, що і мій син знаходиться на передовій. Він командир медичної роти. Кожний день їх "поливають" "Градом", але вони виживають і надають допомогу пораненим бійцям, сумлінно виконують свої завдання", - заявив директор департаменту.

    За його словами, усі поранені, які перебувають у Військово-медичних клінічних центрах, у надійних руках військових медиків.

    "Я розцінюю кваліфікаційний рівень військової медицини дуже високо. І якщо у деяких питаннях нам його не вистачає — ми залучаємо цивільних фахівців усієї України", - повідомив Андронатій.
    Попередній матеріал
    Прикордонники виявили ознаки заїзду на територію України російської військової техніки
    Наступний матеріал
    Шістдесят добровольців із усієї України відправилися на Схід з "Азовом"
    Теги:
    Loading...