5.ua

Пашаєв розповів про своє затримання окупантами

    Журналіст Осман Пашаєв, затриманий напередодні після мітингу-реквієму в Сімферополі, розповів про обставини свого полону і дії російських каральних органів та їхніх пособників.


    Його та ще п'ятьох людей, серед яких журналісти, турецький оператор та просто перехожий, який за них заступився – затримала так звана "самооборона Криму". За словами Пашаєва, їх понад 7 годин допитували, били, принижували, і пограбували – забрали техніку, цінні речі, гроші і навіть одяг. Зрештою, вручили повістку і порушили кримінальну справу.

    Дослівно журналіст повідомив таке: "На нас налетело 9 человек. Двое было в гражданском, семеро – в камуфляже. Они начали требовать какое-то разрешение на съемку возле Совмина. Нас повели на Кирова, 26, там были специфические оскорбления. Завели на второй этаж, и мы четыре часа простояли лицом к стене. Ну, там были больше моральные издевательства, но по ногам били. Привезли в клетке, в машине типа автозака, вот сюда, на Футболистов. И уже здесь по кабинетам – из кабинета в кабинет, отдали какие-то вещи. Вся новая техника – она вся исчезла. Сейчас почитали, порядка на 70 тысяч гривен".

    Інша постраждала, Інна Шинковська, розповіла: її не били, але постійно принижували, зокрема – на релігійному ґрунті. Вона зазначила: такі дії російських "правоохоронців" і їхніх поплічників можуть свідчити лише про повну деградацію країни.

    Попередній матеріал
    Вибори на Луганщині під загрозою зриву – КВУ
    Наступний матеріал
    Столична влада не планує відміну системи єдиного електронного квитка в метрополітені
    Теги:
    Loading...