5.ua

Кримські татари визначаться з питанням свого референдуму до 15 квітня

    В разі позитивного рішення щодо проведення референдуму кримським татарам знадобиться міжнародна підтримка. Про це 1 квітня журналістам повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

    "Ми зараз також намагаємося знайти міжнародні прецеденти та спиратися на міжнародні організації, які можуть нам у цьому допомогти. Насамперед це такі організації, які покликані служити уникненню конфліктів, наприклад, ОБСЄ або Управління Верховного комісара ООН з прав людини", – сказав Чубаров.
    За словами голови Меджлісу, остаточну крапку в питанні – відбудеться референдум на Кримському півострові чи ні – Курултай кримськотатарського народу поставить в найближчі 2 тижні.
    "Не виключаю, що на сесії буде поставлено остаточну крапку в питанні проведення національного референдуму та формулювання питань для голосування до 15 квітня", – зазначив Чубаров.
    В цей час Меджлісом кримськотатарського народу створено спеціальну групу, яка вивчає усі аспекти, пов'язані з проведенням референдуму всередині одного етносу.
    Раніше про бажання кримських татар провести свій референдум щодо подальшого статусу Криму оголосив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.

    Попередній матеріал
    Луганщина готова прийняти сім'ї з Криму
    Наступний матеріал
    У Криму складають список підприємств, які не підкоряються сепаратистській владі
    Теги:
    Loading...