5.ua

Джемілєв: кримські татари хочуть провести свій референдум

    Кримські татари проведуть свій референдум щодо статусу Криму.

    Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, у своєму виступі в Раді Європи у Брюсселі , повідомляє офіційний сайт депутата.

    "Наш референдум на відміну від Російського , що не буде фальшивим. У Нью-Йорку, на Раді Безпеки в ООН, я маю намір торкнутися цієї проблеми. Кримські татари проведуть свій референдум по статусу Криму", - сказав Мустафа Джемілєв.

    За словами Джемілєва, кримські татари не авантюристи і не мрійники, у цьому зв'язку своїм референдумом народ покаже всьому світу , який шлях обрали імперіалісти і окупанти. "Можна припустити , що Росія заборонить трансляцію референдуму для волелюбного світу, - зауважив Джемілєв. - Тоді весь світ побачить, що Росія не має наміру забезпечувати дотримання прав кримських татар. Ці дії продемонструють світові наслідки окупації."

    Мустафа Джемілєв повідомив , що через острах терору певна частина жінок і дітей кримських татар змушені були покинути межі Криму . Також він зазначив, що реакція на окупацію Криму недостатня.

    Попередній матеріал
    У Казахстані впала російська ракета
    Наступний матеріал
    Обама: Росія повинна відвести війська від українського кордону
    Теги:
    Loading...