фото ua.krymr.com

Підрозділ батальйону "Київ" 4 доби воює в оточенні на кордоні з РФ без жодної підтримки

    Майже три десятки бійців 12-го батальйону територіальної оборони "Київ" четверту добу без зв'язку з командуванням та належного озброєння перебувають біля кордону з Росією на Луганщині.


    Про це "5-му каналу" повідомив один із військовослужбовців. Чоловік скаржиться на відсутність у солдатів елементарних засобів захисту – передусім бронежилетів – та постійні атаки з боку бойовиків.

    Боєць каже: їх постійно обстрілюють, а зв’язку немає навіть з рештою батальйону і сусідніми підрозділами. У солдатів закінчується боєкомплект, жодної важкої зброї – бронетехніки чи засобів вогневої підтримки – вони не мають. Особливо бракує приладів нічного бачення і тепловізорів - уночі бійці нічого не бачать, тож бойовики, оснащені за останнім словом техніки, підповзають безпосередньо до їхніх позицій. Підрозділ наразі лише дивом не зазнав втрат.

    Сьогодні аналогічну інформацію у своєму Twitter повідомила журналістка Оксана Коваленко: "Батальйон "Київ" стоїть біля кордону, кожну ніч їх обстрілюють, у хлопців немає нічого!" Вона уточнила: частина підпорядковується Міністерству оборони і формувалася у Києві за підтримки КМДА.
    Попередній матеріал
    Президент ще раз анонсував припинення вогню - ненадовго і після закриття кордону
    Наступний матеріал
    СБУ: На територію Луганщини постачання зброї організовують керівники осередку КПУ
    Теги:
    Loading...