фото kyrios.org.ua

Філарет прибув у Вашингтон просити зброю для України

    Предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет, який прибув з візитом до Вашингтона, під час зустрічей з представниками американської влади говоритиме про роль США як гаранта миру в Україні за Будапештським меморандумом.

    Як повідомляє "Укрінформ", про це Філарет зазначив у вівторок під час прес-конференції в посольстві України в американській столиці.

    Крім того, за словами патріарха, у Вашингтоні він також підніматиме питання про допомогу Україні зброєю з боку США.

    "Ми з Владикою Єпіфанієм приїхали на молитовний сніданок, який щорічно проводить президент США, для того, аби помолитися разом за мир та спокій у світі, а, з іншого боку, поспілкуватися та нагадати, що ми просимо Сполучені Штати до кінця виконати зобов'язання гаранта, тобто допомогти Україні захистити свою територію", - зазначив предстоятель УПЦ КП.

    Він нагадав, що Україна свого часу довела миролюбність, коли в 1994 році віддала весь потенціал ядерної зброї, який був третім за обсягами у світі. Тоді був підписаний Будапештський меморандум, і гарантами виступили США, Британія та Росія.

    "Якщо Будапештський меморандум не буде дотриманий, довіра до міжнародних договорів у світі буде втрачена", - зазначив Філарет.

    Патріарх водночас підтвердив, що говоритиме про необхідність надання українському війську сучасних видів оборонної зброї.

    "Ми можемо і самі (в майбутньому – ред.) випускати озброєння, але зараз ми просимо допомогти нам захистити свою територіальну цілісність", - зауважив він.

    Він також закликав діаспору підтримати Україну коштами та гумдопомогою населенню, яке страждає від агресії на Донбасі, а також молитвами за мир та спокій в нашій державі.

    Програмою візиту патріарха Філарета, крім участі в молитовному сніданку з Обамою, передбачені його зустрічі в Конгресі, у тому числі окремо з сенатором Джоном Маккейном, Державним департаментом США, а також з громадськими діячами. За словами предстоятеля, на усіх зустрічах він говоритиме про підтримку України.

    Філарет планує повернутися в Україну у п'ятницю 6 лютого.

    Попередній матеріал
    Трьох поранених прикордонників доправили до Києва на медичному гелікоптері
    Наступний матеріал
    40 суддів, які ухилилися від люстрації, буде звільнено - Петренко
    Теги:
    Loading...
    Генштаб і РНБО мають визначити, яка саме зброя потрібна Україні від США - нардеп

    Генштаб і РНБО мають визначити, яка саме зброя потрібна Україні від США - нардеп

    США не виключають можливості надання зброї Україні - Псакі

    США не виключають можливості надання зброї Україні - Псакі

    Німеччина не буде поставляти зброї Україні - Меркель

    Німеччина не буде поставляти зброї Україні - Меркель

    США розглядають можливість озброєння України - NYT

    США розглядають можливість озброєння України - NYT