5.ua

До України прибуло 40 вантажівок з житловими модулями від Уряду Німеччини

    Уряд Німеччини продовжує доставляти до України гуманітарну допомогу для вимушених переселенців з Криму та Донбасу. Зокрема, 10 листопада  до України прибуло ще 40 вантажівок з житловими модулями для облаштування тимчасового мешкання.


    Про це повідомили у Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

    "Одразу після проходження митниці вантажівки були доправлені до Харкова та Запоріжжя, де продовжується будівництво транзитних містечок. Таким чином, до Запоріжжя наразі прибуло 15 вантажівок з житловими модулями і до кінця дня прибуде ще 10 фур. До Харкова вже доставлено 8 вантажівок і завтра очікується прибуття ще 7 фур", - зазначив голова ДСНС Сергій Бочковський.

    Він також зазначив, що у Запоріжжі, безпосередньо на місці облаштування транзитного містечка для вимушених переселенців, нині проводиться розвантаження боксів з житловими модулями. Містечко буде під’єднане до мереж електро- та водопостачання, каналізації.  До монтажу залучена фірма-підрядник та німецькі інженери, споруджуються містечка за рахунок іноземних інвесторів.

    "Упродовж жовтня підрядні будівельні організації проводили роботи з підготовки земельної ділянки під установку житлових модулів. Представники Німецької організації, відповідальні за будівництво, вже побували на місці облаштування містечка у Запоріжжі та зазначили, що місце для встановлення модульних будинків обрані дуже вдало. Земельна ділянка площею 1,12 га, розрахована на проживання 500 осіб. Упродовж двох днів буде завершено проектування мереж. Ми маємо два типи будинків: перші розраховані на короткочасне проживання, інші – для середньострокового проживання. На території містечка також планується будівництво двох дитячих майданчиків", - сказав керівник ДСНС.

    Сергій Бочковський зокрема зауважив, що до складу гуманітарної допомоги, окрім медобладнання, одягу та інших речей першої необхідності, увійшла побутова техніка та обладнання для монтажу транзитних містечок, облаштованих для проживання у них взимку.

    Нагадаємо, що у трьох областях України – Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській – проводяться підготовчі роботи для спорудження транзитних містечок із будинків модульного типу, що надані Урядом Німеччини. Зокрема, у Харківській області (м. Харків) підготовлено земельну ділянку загальною площею 1 га та встановлено 1 модульний будинок, розрахований на 32 особи. У Запорізькій області (м. Запоріжжя) ведуться інженерні роботи з підготовки ділянки загальною площею 1,12 га. У Дніпропетровській області проводяться інженерні роботи щодо підготовки ділянки загальною площею 5,17 га (м. Дніпропетровськ – 0,72 га, Дніпродзержинськ – 0,8 га, м. Кривий Ріг – 1,85 га, м. Павлоград – 1 га, м. Нікополь – 0,8 га).

    Загалом до Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, станом на 11 листопада, буде доставлено вже 88 вантажівок гуманітарної допомоги від ФРН, серед яких – 45 вантажівок з житловими модулями.
    Попередній матеріал
    Україна планує взимку знову отримувати газ з Угорщини
    Наступний матеріал
    Порошенко закликав Туреччину посилити співпрацю для захисту кримських татар
    Теги:
    Loading...