5.ua

На Сході знаходяться в полоні або зникли без вісті 2800 громадян - Геращенко

    2 тисячі 800 українців перебувають у заручниках терористів або зникли безвісти на Сході.


    Про таке в ефірі "5 каналу" повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко. За її словами, нині переговори про визволення полонених дещо загальмувалися. Геращенко не виключає, що це пов’язано із позачерговими парламентськими виборами.

    "Приблизно 2800 людей є в списку заручників і тих що зникли безвісти. Вдалося звільнити (на цей час – Ред.) 1300 людей і за останній місяць з цієї цифри це - 822 людини. Велика цифра, але багато залишаються такими що ведуться переговори і нажаль вони є не такими швидкими як того хотілося б, хоча за Мінським протоколом бойовики мали звільнити протягом 10 днів всіх, кого вони утримують…", - заявила Геращенко.

    Нагадаємо, президент Петро Порошенко призначив народного депутата (фракція УДАР) Ірину Геращенко уповноваженим президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

    Раніше повідомлялось, що Ірина Геращенко впевнена, Місія ОБСЄ має більш активно збирати інформацію в зоні проведення АТО.
    Попередній матеріал
    На півдні Донеччини не припиняється стрілянина
    Наступний матеріал
    Світові ціни на нафту продовжують знижуватись
    Теги:
    Loading...