5.ua

У Торез прибув другий потяг з вагонами-рефрижераторами для транспортування загиблих

    Другий потяг з чотирма вагонами-рефрижераторами для транспортування тіл загиблих пасажирів авіалайнера Boeing 777 "Малазійських авіаліній", збитого російськими терористами над територією Донбасу, прибув 20 липня у м. Торез (Донецька область), повідомляє Державна комісія з розслідування катастрофи літака.


    "До рефрижераторів буде переміщено тіла загиблих, які було знайдено на місці трагедії фахівцями Державної служби з надзвичайних ситуацій протягом останніх двох діб, а також решту тіл, які буде зібрано у ході подальших пошукових робіт", - зазначено у повідомленні.

    Тим часом повідомляється, що  перший потяг із запломбованими вагонами-рефрижераторами, що знаходиться на залізничній станції м.Торез, і до якого в ніч з 20 до 21 липня завантажено 192 загиблих та 8 фрагментів тіл, досі не може зрушити з місця трагедії, оскільки терористи блокують його виїзд.

    Держкомісія постійно через представників ОБСЄ, які знаходяться на місці падіння літака, веде діалог з російськими бойовиками щодо можливості вивезення тіл загиблих.

    Загалом, повідомляється, що  підрозділами ДСНС України станом на 21 год. 30 хв. 20 липня 2014 року знайдено тіла251 загиблого та 86 фрагментів тіл.

    "Наразі Держкомісія заявляє про повну готовність забезпечити оперативне обслідування тіл і проведення аналізу ДНК загиблих протягом 3-х діб. У свою чергу, українські медики, які входять до Держкомісії, через Інтерпол мають доступ до бази зразків ДНК родичів усіх загиблих пасажирів літака Boeing 777", - підкреслено у повідомленні Державна комісія з розслідування.

    Також зазначається, що віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який очолює Держкомісію з розслідування, доручив кільком міністерствам відпрацювати механізм оперативної видачі відповідних документів родичам загиблих в авіакатастрофі після усіх процедур ідентифікації тіл.

    Усього до проведення пошукових робіт у зоні катастрофи літака та спеціальних робіт у м. Києві залучено 810 осіб, у тому числі від ДСНС України – 355 працівників та 35 одиниць техніки.
    Попередній матеріал
    Минулої ночі українські бійці звузили кільце оточення російських терористів на Донбасі
    Наступний матеріал
    Учасникам АТО розповіли про гарантії їхнього соціального захисту
    Теги:
    Loading...