5.ua

Свідок Нюрнберзького процесу порівняв виступ Путіна в Держдумі з парадом Гітлера

    Зупинити Росію поки не пізно - із таким закликом до глав держав колишньої антигітлерівської коаліції звернувся 87-річний полтавець Йосип Гофман, останній свідок Нюрнберзького процесу, на якому засудили головних фашистів та зачинателів Другої світової війни. Про це повідомляє УНІАН.

    Гофман нагадав, до чого вже призводила вседозволеність правителів, що вирішували долі цілих країн та народів.

    "Карибські події – коли наші возили ракети на Кубу й наші уже підходили до Америки і Кеннеді поставив ультиматум. І вистачило розуму в Хрущова повернути ці кораблі й домовитися. Мені хочеться, аби вистачило відповідальності та розуму і в президента Росії", - говорить свідок Норнберського процесу.

    Полковник у відставці та колишній охоронець головного обвинувачувача від СРСР під час трибуналу вважає, що нинішні дії Росії можуть призвести до Третьої світової війни.

    "Якщо буде третя світова війна – то вона закінчиться так, що нікого не буде і нікому буде судити", - говорить Гофман.

    Гофмана збентежила остання промова президента Росії в Держдумі та реакція на неї депутатів. Щось подібне, каже, він уже бачив.

    "Ось так паради проводив Гітлер. Я дивився, як аплодували депутати Держдуми… Навіщо? Навіщо аплодувати? Це тільки зомбовані люди, які втратили відчуття відповідальності, немислячі могли ось так радіти", - каже Гофман.

    Сьогодні Йосип Гофман залишився єдиним свідком із тих, хто перебував безпосередньо у залі під час Міжнародного трибуналу над винуватцями в злочинах проти людства.

     фото poltava.pl.ua

     

    Попередній матеріал
    Українські пілоти залишаються на аеродромі Бельбек
    Наступний матеріал
    Генсек ООН привітав асоціацію України з ЄС і запевнив у підтримці
    Теги:
    Loading...