5.ua

МЗС висловить ноту протесту через незаконне етапування і утримання Надії Савченко

    Українські дипломати вручать ноту протесту російській стороні через етапування Надії Савченко до Москви та її незаконне утримання у СІЗО Воронежа.

    Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс. Він зауважив: сьогодні до МЗС викличуть представника Російської федерації. Також вітчизняні дипломати вимагатимуть допустити до Надії Савченко українського консула.

    Водночас, Валерія Лутковська, уповноважений Верховної Ради з прав людини – звернулася до своєї російської колеги Елли Памфілової із проханням терміново з'ясувати, де саме та в яких умовах перебуває незаконно затримана.

    Зранку Марк Фейгін, захисник викраденої льотчиці, заявив: ще у понеділок Савченко етапували з Воронежа. Адвокат припустив: її спочатку перевезуть до московського СІЗО, а згодом доправлять до лікарні, щоб уже там провести примусову психіатричну експертизу.

    Нагадаємо, Надію Савченко викрали бойовики, незаконно перевезли до Росії, де їй закидають причетність до вбивства кремлівських журналістів. Проте українка називає такі обвинувачення нісенітницею, тож тепер росіяни намагаються виставити її психічно хворою.

    Попередній матеріал
    Під Шахтарськом терористи обстріляли українських військових з "Градів"
    Наступний матеріал
    Світовий банк знизив прогноз зростання глобальної економіки
    Теги:
    Loading...